Som kvällarna blir när jag har förbrukat ”mer” energi än jag hade.

Nu är det kväll och min energi är slut igen.

Fortsättning följer, från mitt tidigare inlägg .

Somnade och sov tio minuter. Vaknade sedan med någon orolig tanke. Det är så det brukar bli för mig om jag lyckas somna. Jag låg kvar och vilade en stund, tills familjen kom hem. Mår sämre och min energi är definitivt slut.

Min man lagade mat och nu grejar han i köket medan jag ligger på soffan. Han jobbar kväll imorgon och förbereder ny mat som vi ska äta imorgon, för att jag oftast inte orkar laga mat.

Det känns overkligt när jag skriver detta, men så här har vi det. Jag känner en svag panik komma krypande nu för att min energi är helt bortblåst. Jag känner mig alltså inte sovtrött utan energilös. Det är skillnad, men innan jag började bli sjuk kände jag inte till hur den här energibristen fungerar. Batteriet tar slut abrupt och fort. Jag har inte hittat något sätt att ladda upp dem mer än med god nattsömn. De är väldigt svåra att ladda och ibland tror jag att de är laddade men lurar mig själv med att vara i ett stresspåslag istället. Då blir jag sedan energilös under längre tid. Att batterierna inte längre går att ladda, det är nästan min definition av utmattning. Det stämmer klockrent!

Jag går på mycket låga varv nu efter den här dagen då jag ju tog i lite för mycket. Att resa sig upp i soffan känns jobbigt. Hjärnan har fortfarande lite skärpa, annars skulle jag inte kunna skriva, men det flyter inte på som förut. Det går trögt att tänka och jag känner mig sorgsen.

Jag har nyss läst på Facebook om öluffning i Grekland. Det är något som jag älskar djupt i min själ. Jag och min man har luffat flera gånger och även planerat flera resor som inte har blivit av. Jag längtar efter att vara ute på dessa öar. Men att läsa om det ljuvliga och sedan inse åter igen, att jag inte skulle orka, inte skulle kunna åka, det gör ont.

Nu ska jag resa mig upp och tvinga mig ut till brevlådan och tillbaka, så jag får lite luft. Det vill jag. Trots det är det en kamp. Ses!

2 kommentarer på “Som kvällarna blir när jag har förbrukat ”mer” energi än jag hade.”

  1. Hej! Fin blogg. Lätt att läsa. Känner precis igen mig. Så här har jag också haft det ganska länge nu. Hoppas vi blir bra snart båda två!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *