Ikväll lyckades jag stanna upp och njuta!

Så underbart med ljusa långa kvällar nu.

Ikväll lyckades jag stanna upp och njuta!

Det är en tidig vårkväll. Ljuset är så mjukt och himlen har varit blå hela dagen med vita slöjor. Nu är den mest vit av moln. Jag njuter av utsikten mot sjön och himlen ovanför. Sjön ligger blank som en silverpeng. Min beigefärgade katt har fångat ett byte som han knaprar på i det gulgröna gräset. Jag stannar upp och lägger märke till färgerna. Åkrarna som ligger plöjda utanför vår tomt är nästan chokladbruna. Katten har precis rätt färg han både matchar och kan flyta in i omgivningen.

Jag och min man gick ut i trädgården vid halv sju och jobbade lite med studsmattan tillsammans. Det var ett slags rasselskydd som skulle sättas upp, i form av gula remmar kors och tvärs. Jag kände direkt att jag inte skulle förstå och kunna hålla ihop informationen om hur remmarna skulle sitta. Så jag släppte det omgående och agerade lite hantlangare. Jag fick tid att njuta av kvällen istället.

Vi fick även upp fjäderskyddet och stegen. Ni som har studsmatta förstår ju precis vad det är för saker. Vi sätter upp studsmattan i omgångar, det är typiskt så vi jobbar nu för tiden sedan jag blev sjuk. Nästa etapp blir att sätta upp stolpar och nät.

Jag tycker om att kunna vara ute och ha något litet att göra. Förra våren minns jag att jag klippte bort döda grenar och torkade blomställningar på en gammal rosenbuske några dagar. Det blir bättre än meditation. Roligare än promenad. Det är ljust så länge nu på kvällarna! Har gått så fort sedan vi ställde om till sommartid. Jag känner att ljuset gör även mig piggare. Det glädjer mig att det finns något yttre som påverkar min energinivå.

Snart dags att rensa rosenbusken igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *