När jag gör för mycket en dag straffar det sig på natten!

                   Hej på er!

Jag vågar knappt skriva det. Jag känner mig lite piggare idag. Tror jag är i början av en uppåtgående kurva hi hi hi! Trots en riktigt dålig natt har jag inte varit liggande idag. Förrän nu efter en sen lunch. Jag tror det är ljuset som hjälper mig!

När jag klev upp ur sängen trodde jag att den här dagen skulle bli helt värdelös. Jag fick bakläxa på igår tror jag.

Igår gjorde jag för mycket och med för högt tempo i början av dagen. Jag städade. Då blir jag ibland så arg för att det är så jobbigt och att jag inte orkar. Jag kände igår hur jag svajade av trötthet efter bara en kort stund. Då borde jag ha tagit en paus. Istället tog jag mig över den gränsen och kom in i ett stresspåslag. Svettades och röjde undan saker snabbt och häftigt.

Jag minns hur vi satt ute i solen när jag hade känt att nu måste jag ge mig och vila. Men då hängde det två mattor på räcket och frestade mig. Först sa jag till min man att de två närmaste mattorna behöver piskas. När han inte hade rest sig upp och gjort det på ett tag så gjorde jag det. Min arm var så svag, av arbetet jag gjort innan, för det är så det kan bli av utmattning, muskelsvaghet. Men jag kämpade och piskade mattorna om än lättare än vanligt. Sedan var jag nöjd och satte mig igen.

Men varför är det så svårt att låta bli? Det är som att jag är otålig och inte kan vänta, vill ha det undanröjt och inte hängande över mig. Mattorna kunde ju faktiskt ha hängt där nån halvtimme till, eller hur?! Är det nån som känner igen det där?

Att ha tålamod och behärska sig. Att låta sakerna vara, det är ju bara saker. Det här vill jag bli bättre på. Att gå igång med ilska, är det bra då? Det hjälper mig att orka mer men det blir svårare att känna av kroppens behov av vila när man är arg tex. Jag behöver träna mer på att läsa av och följa kroppens behov. Ibland kan jag, som nu efter lunchen. Jag ställde inte in min disk, bara kylvarorna och sedan dök jag ner i soffan. Följde min kropps signaler. Bra va?!

Jag hade så svårt att sova i natt. Det är precis så här det blir om jag har gjort för mycket en dag, gått över min egen gräns. Eller att det har uppstått något som väckt mycket känslor (vilka som helst, glädje som oro) under kvällen. I natt låg jag och vred mig och vaknade och slumrade till otalet gånger.

Tankarna hamnade runt saker i vårt liv som oroar mig. Så blir det lätt för mig. Det behöver inte vara större problem men det känns alltid stort på natten när man är öppen och sårbar i sinnet.  

Jag har kommit underfund med att jag helst inte ska tänka på något som har med mig själv att göra när jag ska somna. Då kan tankarna lätt fastna på ett bekymmer. Det bästa för mig är om jag läser en bok och sedan tänker på personerna i boken när jag ska sova. Det låter som en flykt men fungerar väldigt bra för mig. Tänka på mig själv, det hinner jag göra tillräckligt på dagtid. Nu är det här en lagom text så, på återseende!

Det har blivit väldigt viktigt för mig att varva ner på kvällen långt innan jag ska somna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *