Promenad igen!

Idag är det underbart väder, varmt och soligt. Jag fick dock bråka lite med mig själv för att komma ut. Försökte göra vägen roligare så att det skulle locka att gå en bit.

Det känns fortfarande kravfyllt med promenader. Jag vet inte varför man borde tycka om att gå ut och gå. Inte heller varför jag inte gör det. Idag när jag gick på vägen tänkte jag på det igen.

Om jag hade haft en hund hade det känts mycket roligare och också nödvändigt. Om jag hade haft min häst kvar och det varit frågan om en ridtur så hade jag inte kunnat hålla mig ifrån att rida ut minst en gång per dag. Att uppleva naturen tillsammans med en go häst är det bästa jag vet!

Jag tycker om naturen men ändå gillar jag inte att gå ut själv. Jag tror att jag har plågat mig själv för mycket med det tidigare, gått på tid, gått ett visst antal mil i månaden osv. Jag har själv skapat krav och press kring promenader och andra människor har spätt på med krav genom att ofta säga att det är viktigt, nyttigt och bra för mig att gå ut och gå.

Idag tog jag med kameran och fotade. Stannade upp och tittade. Efter två hundra meter började promenadångesten att släppa lite och jag kände mig mer med på noterna. Vägen kändes roligare så!

En varm dag idag. Ännu har inte träden slagit ut men det kan inte dröja länge nu.

Jag tittade på hästarna i hagarna och fotade blommor. Tussilago och vitsippor.

Första vitsipporna jag sett i vår! Alltid en speciell känsla.

Detta inlägg blir fullt av foton från min dag.

Jag gick ner till min favoritplats vid sjön. Där satt jag bekvämt och tittade på utsikten som jag blivit rådd att göra. Själen ska må bra av att titta på utsikter har jag lärt mig. Det håller jag faktiskt med om.  Det blåste och jag lyssnade på vågornas lugnande skvalp.

Min fina utsikt som ska läka min själ!

Det blev en lugn och fridfull stund vid sjön. På väg hem stannade jag och pratade några ord med en granne. Sammanlagt var jag ute i en och en halv timma. Sträckan som jag gick är bara 1.6 km. Jag börjar lära mig att det räcker. På hemvägen orkade jag gå i rask takt.

En fin plats att sitta på.

 

En till bild av läkande utsikt.
             sten & hav

 

                            trollsk natur

 

                      vass från förra året

När jag gick hemåt stannade jag vid min rosenbuske. Den rensade jag upp från vissna grenar och gamla knoppar häromdagen. Det var också en rofylld mysig stund .

min rensade rosenbuske

Hyacinten i min rabatt blommar idag! Det blev mycket att stanna upp för. Efter denna tur behövde jag egentligen äta. Men behovet av kroppslig vila var större. Så jag hamnade i soffan och tittade igenom mina foton från promenaden.

Sedan hämtade jag min dotter som kom med bussen och efter det blev det äntligen mat. Bara att värma.

Jag hade planerat att laga kyckling till alla innan träningen men valde bort det eftersom det fanns mat från igår som räckte. Jag kände att min energi inte räckte till allt som jag tänkt göra.

Jag ska för ovanlighetens skull fika hos en vän ikväll. Ska passa på medan jag kör ett av barnen till träningen. Det är en kväll då min man jobbar och jag har ansvar för allt själv här hemma. Kycklingen får jag försöka med i morgon .

min blommande hyacint

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *