Så blev det för mycket igen!

Koppen för full igen. Jag vilade tydligen för lite. Jag får bereda mer plats för återhämtning nästa gång.

God förmiddag!

Jag hade ju en riktigt bra dag igår. Var ute en lång stund på dagen i det fina vädret. Kopplade av efteråt, så att kroppen fick vila. Det blev dock väldigt sent med maten. Lunch kl 16.00 och middag kl 21.00. Helt förskjutet.

Kl 18.00 till 20.00 var jag hos en vän medan dottern tränade. Vi hade det mysigt och skönt och pratade och drack te.

Det var väl sedan som det blev lite jobbigt hemma en stund för en av döttrarna som var arg och upprörd och gick och lade sej sådan. Jag har alltid svårt när någon i familjen inte mår bra och inte vill prata om det.

Det blev bilprat också. Vi behöver ny bil och har svårt att bestämma oss för vad vi vill ha. Alldeles för sent för mig att tänka på sådant. Jag klarar inte av att hålla ihop mina tankar sent på kvällen och kan inte minnas två meningar i rad som nån säger till mig. Detta har blivit bättre men när jag är trött fungerar min hjärna mycket dåligt.

Jag läste en stund och kände mig ganska harmonisk då. Men sedan gick det inte att somna. Jag gick upp och åt lite och la mej i soffan med mobilen. Det är väl inte det bästa att göra kanske.

Klockan två provade jag igen att lägga mig och då somnade jag. Vaknade halv nio och när jag vaknar kan jag i nio fall av tio inte somna om. Det blev 6.5 timme. Alldeles för lite för mig. Nu sedan jag blev sjuk behöver jag 10-11 timmar på natten för att känna mig normal i huvudet och kroppen följande dag. Annars känner jag mig som om jag varit uppe och festat hela natten.

Vad har jag lärt mig av detta? Återigen att jag inte klarar för många saker under en dag. Kanske var det för länge att träffa min vän i två timmar. Eller så kan jag inte göra sådant så nära inpå kvällen och läggdags. Jag hinner inte bearbeta alla intryck. Det sker nog ingen bearbetning i mig medan aktiviteter pågår. Fast jag tror att orsaken till att jag inte kunde somna, mest beror på stresspåslaget jag fick sent på kvällen. Tycker att jag känner igen det där.

Så hur lägger jag upp denna dag? Det är fortfarande strålande sol ute. Jag ska nog strax gå ut och sätta mig på en stol och bara blunda.

Jag har upptinad kyckling i kylskåpet som jag hoppade över att laga igår så nu är det ett måste. Det får bli dagens projekt.

Jag hade tänkt att åka och hälsa på min mamma i eftermiddag. Det var länge sedan sist och snart kommer jag inte att ha bil på dagtid så jag borde passa på. Jag lämnar det oplanerat. Får se hur mycket energi som är kvar och hur jag lyckas med återhämtningen idag. Jag kan ju åka på söndag också. Min man sa till mig igår kväll att spara på energin idag så att jag orkar åka med och titta på bilar på lördag.

Det är svårt att veta vad som ger återhämtning.