Mot alla odds, en riktigt skön dag!

fåglarnas skog

Som jag skrev tidigare har jag ju fått väldigt lite sömn i natt och trodde att dagen skulle bli bedrövlig. Jag bestämde mej för en riktig vilodag, söndag och allt!

Istället för promenad till sjön, skrotade jag runt i trädgården. Vattnade rabatter, drog upp lite ogräs, släpade fram en gammal mjölkkanna som vi brukar ha vatten till blommorna i. Jag var lite hantlangare åt min man som platerade om tre träd. Jag låg på altanen i en vilstol och blundade,  till och från hela dagen. Läste inget och tittade knappt på mobilen.

På detta sätt gick dagen och jag blev inte trött på samma sätt som jag brukar bli när jag har sovit för lite, då jag brukar känna mig halvt förlamad. Jag blev så glad att jag kunde vända de dåliga förväntningarna till en go dag! När jag väl hade accepterat att jag inte skulle få något gjort direkt så var det mycket lättare att leva.

Vid sextiden fick jag lust att röra på mig. Jag tog stavarna och gick i solen mot sjön. Stannade och lyssnade på det otroligt rika fågellivet och tog lite bilder. Jag släppte fram spontaniteten i mig och klev rakt in i vitsippsskogen. Marken var täckt av utslagna och knoppiga vitsippor. Nerfallna trädstammar, grenar och dypölar. Där såg jag ett bofinkpar som var så fina. Jag letade efter motiv att fota och det blev ett spännande äventyr. När jag gick tillbaka hem på vägen kände jag mig så nöjd, harmonisk och tillfreds. Det blev inte mycket stavgång utan något ännu bättre!

 

Måste säga tack till mig själv för att jag fick en sån fin och skön dag! Nu ska det väl gå att somna ikväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *