Så ensam man är ibland!

den här sjukdomen kräver många beslut och måste ständigt hanteras tycker jag

Idag har vi en elektriker hemma, äntligen, måste jag ju säga! Det har inte varit lätt att få tag på någon som hade tid. Vilket samtidigt innebar att denne kom tidigt på morgonen när jag som bekant sover som bäst. Lyckligtvis somnade jag relativt tidigt igår kväll och har sovit hela natten. Men så som min vecka har sett ut med sömnen så skulle jag ha behövt ett par timmar till.

Nåja, uppstigen och yr i huvudet vilar jag mig nu och funderar på hur jag ska lägga upp dagen. Frukost och lite småplock i köket är avklarat.

Jag har två eller tre måsten idag. Lite väl häftigt.

1. Jag behöver laga mat. Lunch till mig själv och middag till döttrarna innan deras träning.

2. Jag behöver köra till en träning och orka ett par timmar ikväll.

3. Jag behöver handla någon enkel mat, typ lax om jag ska klara av detta.

Först hade jag tänkt handla när jag hämtar en dotter vid bussen och laga mat när vi kommer hem. Men då blir allt som jag måste orka med att göra så komprimerat.

Kanske är det bättre att jag åker och handlar nu på fm, fixar nån enkel lunch och sedan vilar innan nästa grej. Fast nu känns det som om jag behöver sova bara. Undra om jag skulle somna om jag försökte. Jag är så trött.

Usch det blir inte bra hur jag än gör, det är helt enkelt för mycket idag. Men jag måste tänka på att middagen är enkel, in med laxen i ugnen och så brukar jag göra klyftpotatis och rostade grönsaker samtidigt. Jag ställer in alltihop i samma värme och tar ut laxen lite tidigare bara. Om jag köper lite tvättad potatis går det fortare också.

Jag måste ta en sak i taget idag. Om jag tänker på allt jag måste orka så känns det som om allt sker samtidigt. Det kommer bli timmar av luft emellan. Det är alltid så många beslut på en dag, om små saker men ändå avgörande saker för hur min dag blir. Just då är jag väldigt ensam om frågorna. Om det inte gäller familjens väl och ve så är det upp till mig att känna efter vad som passar mig och den aktuella dagen bäst.

Klockan är tyvärr redan elva nu och elektrikern har åkt. Han förklarade för mig hur värmepumpen fungerar ihop med innomhustemperaturmätaren och jag tänkte bara på att han måste sluta prata om det för jag orkar inte varken höra eller stå upp längre. Han sa ändå inget av värde mer än hur man höjer eller sänker på mätaren och det provade jag medan han var här.

Det är verkligen så att jag inte mår bra när jag går upp innan klockan nio. Oavsett när jag har lagt mig. Jag tycker det låter så bortskämt och som att jag är väldigt lat av mig. Jag skäms för det. Ingen annan får väl sovmorgon till kl nio, hur ska jag klara mig i denna värld med sådana krav?? Jag får kanske tänka att sovmorgon är som en bra medicin för min sjukdom.

Visserligen blev det en anspänning i att ha en hantverkare i huset. Man vet ju aldrig hur länge de stannar heller. Kanske det som har tröttat ut min hjärna så att jag vill sova igen.

önskar mig bara lugn och ro och mera sömn

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *