Upp och ner med energin, så svårt att tolka!

Upp & ner med energin!

Igår var jag på topp och ville börja jobba. Idag är jag helt färdig och energin bara tog slut vid tvåtiden. Känns som om min energinivå inte går att lita på än.

Jag har varit med min ena dotter på idrottstävlingar idag. Vi gick upp vid åtta för att kunna ta det väldigt lugnt. Jag duschade och blåste håret, vi åt frukost på hotellet. Hon fick ont i magen och vi dröjde nån timma på rummet. Sedan åkte vi till Ica och köpte lunch till henne och vidare till arenan. Jag satte i öronpropparna nästan direkt och hade dem tills det var min dotters tur att tävla. Eftersom jag blir trött av för mycket ljud och andra intryck, brukar det underlätta att stoppa i proppar och skärma av det värsta ljudet.

Jag var inte nervös och hade bara lite att hålla koll på. Jag kunde tänka på mig själv och hade inte så mycket kontakter. Jag tyckte att det kändes bra. Sedan skadade min dotter handen ganska eländigt och fick bryta tävlingen. Vi fick hjälp av jätteduktiga sjukvårdare som tog hand om skadan och rådde oss till att inte åka och röntga utan avvakta. Så det var inget som jag kände mig särskilt stressad över.

Däremot tappade jag all min energi när det hände. Min dotter hade chans på bronsplats då hon fick bryta tävlingen. Det var en liten besvikelse å hennes vägar. Men det som känns jobbigt är att det följer 3 dagar av träningsläger som hon har sett fram emot hela våren. Troligen kommer hon inte att kunna delta i någon större omfattning. Det gör mig ont om henne. Hon har också haft ett fruktansvärt dåligt flyt med sin idrott hela sista året och nu var det äntligen bra förutsättningar, men så hände detta. Det tog och tar ner mig i humöret och hoppet, även om det känns hyfsat eftersom dottern är positiv.

Vi var kvar på tävlingen och hejade lite på hennes kamrater, tog gruppfoto. Men min energi tog slut efter det där med handen. Fast jag åt min lunch och jag brukar alltid piggna till efter lite mat. Nu är det ikväll och energin har inte kommit tillbaka. Jag har duschat och vilat mig på sängen, gått ner till matsalen och ätit buffé.

Vi tog ett hotell där det ingick både frukost och kvällsbuffé i priset, för att jag skulle orka göra det här överhuvudtaget. De andra sover i skolsal och idrottshall men det skulle jag inte ha klarat av. Dock kostar detta mycket pengar så nästa år har vi inte råd om jag inte börjar jobba snart.

Vi missar att gå ut och äta tillsammans med de andra i klubben i kväll. Det finns inte en chans att jag skulle ha orkat det. Som tur är tycker dottern att det är lika mysigt att vara på hotellet. Hon har själv cyklat till Ica och köpt lite godis.

Fast jag känner mig utanför. Det känns som om de andra kan tro att vi inte vill ha kontakt men det vill vi ju, mer än jag orkar. Jag vet inte om de andra föräldrarna förstår det här med utmattning alls. Jag har sagt att jag fortfarande är sjuk men det är aldrig någon som frågar hur det går. Säger jag något om det så får jag inga följdfrågor eller kommentarer. Men jag vet hur svårt det är att förstå när man inte känner till det. Man behöver nästan ha haft någon närstående som har råkat ut för det. Annars tänker man nog, att det är väl bara att rycka upp sig.

Nu värker mina axlar av spänningen från dagen och hela resan hit igår. Som tur var åkte några fler med oss och jag behövde inte köra alls. Jag måste lägga upp tiden inför hemresan smart så att jag orkar köra hem om ingen åker med oss som kan köra.

Jag såg ett inlägg på Facebook idag, om utmattning. Riktigt bra faktiskt. Det var en film om ”sju saker som en utmattad vill att du ska veta”, från Veckorevyns fb. Ja tio saker var det visst såg jag nu. Men jag låter det stå kvar som ett exempel på utmattning och dåligt minne.

Här är en länk om ni vill se: https://www.facebook.com/Veckorevyn/videos/1953292674703651/

Dags att sova. Jag sov förresten inte bra i natt, sängen var så hård. Det tog ett par timmar att somna och jag vaknade många gånger. Troligen går det bättre i natt. I morgon får jag försöka röra mer på mig och gå ut lite. Kanske kan jag förstå min energibrist idag, att den beror på lite sömn två nätter i rad och lite extra anspänning. Det var en ansträngning att konversera i bilen igår i tre timmar också, trots att jag tänkte på att inte dra på för mycket. God natt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *