Om mig som skriver

Hej och välkommen till min blogg!

Här skriver jag ner tankar och reflektioner om min sjukdom utmattningssyndrom.

När jag börjar skriva har jag varit sjukskriven för utmattning i ett år. Stressad har jag varit längre än så. Tillslut gick inte batterierna att ladda längre och min totala energibrist var ett faktum.

Jag skriver om mina med och motgångar. Om det jag tror gör mig friskare och gladare. Om de nitar jag gått på.

Min vardag är grunden i min berättelse, ibland generellt, ibland detaljerat och med mina analyser. Jag skriver också fritt ur hjärtat om mina olika tankar om det jag är med om. Jag tycker om naturen och lägger ut bilder på natur.

Jag skriver om stress, energilöshet, om mina beteenden och de beteendemönster som jag jobbar med att ändra på. De som inte gynnar mitt tillfrisknande eller mitt fortsatta liv. Jag jobbar med mig själv nästan hela tiden men behöver också ofta pausa från det och bara vara. Bara vara nöjd med mig själv precis som det är. Det är svårt men jag tror att det är det som läker.

Den situation jag just nu lever i är med man och barn. Mina intressen är många, men det är inget förutom skrivandet som jag utövar nu.

 

Varför skriver jag?

Jag har gått i samtal hos en terapeut vid några tillfällen och det har jag haft stor nytta av. Just nu känner jag inte att jag har behov av det längre. Mitt behov av att få uttrycka det som jag är med om finns dock kvar. Att skriva om det känns läkande. Det blir ett sätt att få distans till det jag går igenom. Kanske har någon läsare nytta av det.

Jag vill och hoppas kunna nå ut till många läsare, så gilla och dela min blogg så mycket du vill!

Som utmattad är man mycket känslig för pekpinnar, råd och uppmaningar av olika slag. Man har redan haft så mycket krav på sig själv och är fylld av skuld och skamkänslor för att man inte orkar med bättre. I perioder vill man kanske ha råd, men jag försöker att inte ge några, utan skriver bara om mina egna upplevelser. Det viktigaste är ju att själv reflektera och dra slutsatser kring sitt eget liv och det kanske du som läsare kan få inspiration till att göra. Jag tror att det kan vara en tröst att läsa om någon som har det precis som man själv. Ibland vill man inte höra talas om någonting som handlar om utmattning.

Jag trodde att jag kunde ganska mycket om stress och utmattning innan jag själv råkade ut för det. Jag har jobbat med människor och stressrelaterad ohälsa i fjorton år. Men detta har jag reviderat många gånger om. För det mesta har det känts som om ingenting stämde av det jag trodde att jag visste. Utmattning känns svårt att greppa.

Lite fakta och länkar till bra sidor om utmattningssyndrom mm kommer jag att försöka få med. Men fokus ligger på mig själv, äntligen!